Торт із манки з ананасами
Змажте форму олією. Відокремте жовтки від білків. Добре збийте жовтки з цукром. Дві столові ложки ананасного соку з’єднайте з манною крупою і добре перемішайте з жовтками.
Бульйон з овочами
1,5 л м'ясного бульйону, 2 морквини, 1 корінь петрушки, 1 корінь селери, невелика головка цвітної капусти, 2 склянки стручків зеленого горошку, 2 помідори
Салат з гарбуза з яблуками
Сирий гарбуз нарізають соломкою і змішують з так само нарізаними яблуками. Заправляють салат медом і лимонним або апельсиновим соком. Перед подаванням посипають потовченими горіхами.
Салат з булгуром
На 4 порції: УВАГА: томати і булгур повинні настоюватися 1 годину! 500 г томатів, 1 чайн. ложка солі, 2 пучки петрушки, 6 гілочок м'яти, 4 стебла зеленої цибулі, 150 г булгура (пшеничної крупи), сік 1 лимона, 2 ст. ложки маслинової олії, мелений чорний перець.
Холодний томатний суп
На 4 порції: УВАГА: суп повинний стояти в холодильнику 2 години! 1 часточка часнику, 1 огірок (400 г), 4 томати, 1 гроно винограду кишмиш, 2 ст. ложки маслинової олії, 4 ст. ложки світлого виноградного соку, 1 чайн. ложка лимонного соку, 2 шматки білого хліба, сіль, мелений чорний перець, 2 ст. ложки крупно нарубаного мигдалю.
Печиво заварне з гарбузом
8 штук яєць, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 склянка пропущеного через м'ясорубку гарбуза, 2 склянки пшеничного борошна, 1 склянка води, сіль.
Піджарка любительська
По 200 г яловичини (вирізки), свинячої корейки та баранини, 4 цибулини, 100 г топленого масла, 800 г картоплі
Щі Невські
125 г квашеної капусти, 1 морквина, 1 ріпчаста цибулина, 1 корінь петрушки, 5 г борошна, 100 г яловичини, 5 г сушених грибів, 10 г вершкового масла, 1 зубок часнику, зелень
Курячі бургери в хлібі пітта
450 г. курячого філе, порізаного; 1 ст. л. пюре з часнику; 50 г. свіжих хлібних крихт; 1 яйце, збите; 3 ст. л. порізаної петрушки; 1 ст. л. борошна; 3 ст. л. соняшникові олії; 8 маленьких хлібців пітта, підігрітих; зелений салат і томатний кетчуп.
Спагеті "Корида"
1/2 пачки спагеті, 1 банку очищених томатів у власному соку, 2 стол. ложки майонезу, 50 г плавленого сиру, трохи стебел зеленої цибулі, 2-3 часточки часнику.
Галушки з шинкою
З пшеничного борошна, яєць, солі, молока або води готують тісто, розкачують його завтовшки 4 мм, нарізують квадратиками розміром (10-15)Х(15) мм і варять у підсоленій воді до готовності.
"Хлібці" з м'яса і риби
М'якоть свинини і рибне філе змолоти на м'ясорубці, додати сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх і кардамон, 2 посічені цибулини, 3 зубчики товченого часнику, 2 яйця.
Риба з гарбузом
2 середньої величини рибини (ставрида, хек, тріска, скумбрія) 2 цибулини, 1 середньої величини гарбуз, 1 ст. ложка подрібненої зелені кропу, 2 ст. ложки рослинної олії, 3 яйця, 1 склянка кефіру, сіль за смаком.
Цепелінай
Картопля сира 240 г, картопля варена 55 г, сіль 1,5 г. Для фаршу: яловичина або свинина 50 г, жир свинячий 5 г, цибуля ріпчаста 10 г, вода 5 г, перець, сіль.
Равіолі з печінкою
Із тонко розкачаного тіста вирізують кружечки діаметром 5 і 6 см. На менший кружечок кладуть шматочок печікового фаршу, солять, перчать, накривають більшим кружечком, краї зклеюють яйцем.
Овочеві конвертики
На 10 персон. Для тіста: 250 г борошна, 250 г сиру, 250 г маргарину, щіпка солі, 1 яйце. Для фаршу: 1 кг печериць, 2-3 цибулини, 1 морквина, 2 ст. ложки зеленого горошку, 200 г сиру, сіль, перець, рослинна олія, 1 яйце.
Млинчики по-українськи
Візьміть дві склянки борошна, два сирих яйця, склянку сметани, рослинну олію і трошки кип'яченого молока, замісіть тісто і на великій сковороді смажте млинці.
Картопляний рулет «до сніданку»
3 пакети сухого картопляного пюре, 1 яйце, 150 г нежирної шинки, 100 г сиру гауда чи едам, 2 ст. ложки кетчупа, 1,5 ст. ложки крохмалю, 1/2 ч. ложки соди, зелена цибуля.
Смажені помідори із сиром
Тонко наріжте баклажан. Присмажте з двох сторін у невеликій кількості маслинової олії до рум'яної скоринки. Так само тонко поріжте помідори і сир. Помідори можна очистити, якщо вам так більше подобається.
Австралійський томатний коктейль
3 склянки томатного соку, 2 ч. ложки цукру, 2 ч. ложки лимонного соку, 3 ч. ложки портвейну, 1 ч. ложка тертої цибулі, сіль, перець, 2 стеблинки свіжої м'яти