Риба по-мірошницьки
Риба 200 г, картопля 150 г, соус 50 г, зелень петрушки 5 г, сік лимонний 3 г, масло вершкове 5 г. Для соусу: бульйон рибний 20 г, вино біле сухе 20 г, масло вершкове 10 г, зелень петрушки 3 г, сік 1/6 шт. лимона.
Червоні млинці
У 600 г теплого молока розводять дріжджі й вливають їх у борошно. Тісто добре вимішують кописткою, ставлять у тепле місце і дають піднятися.
Печені яблука із сиром
6 великих яблук, 0,5 кг сиркової маси, 1 яйце, 2 ст. ложки цукру, ванільний цукор чи ароматизатор, 1 ст. ложка джему або ягоди з варення.
Морква по-мароканськи
Моркву натріть на великій тертці. У мисці середнього розміру змішайте моркву, маслинову олію, лимонний сік, кінзу, кмин, сіль і перець.
Соус із сиру і шпинату
На 6 порцій: 150 г замороженого здрібненого шпинату, 100 г сиру типу рокфор, 1,5 склянки вершків, 2 ст. ложки тертого сиру пармезан, 1/2 ч. ложки чорного перцю.
Батон з козячим сиром і томатним чатні
6 помідорів, порізаних дрібно; 2 ст. л. червоного винного оцту; 5 ст. л. коричневого цукру; 1/2 ст. л. насіння гірчиці; 1/2 ст. л. насіння коріандру; 1/2 ст. л. насіння кмину; 1 буханка хліба; зелений салат; маслинова олія.
Піцца з оселедцем
3 ст. ложки молока, 1 яйце, 20 г дріжджів, дрібка солі, 4 ст. ложки олії, 250 г борошна. Для начинки: 2 ст. ложки гострого томатного соусу, 1 солодкий болгарський перець, 1 оселедець, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, чорний мелений перець
Лимонний рулет
Покладіть на лист кальку і змажте її олією. Посипайте пудрою і борошном. Збийте яйця з цукровою пудрою, додайте борошно і замісите тісто. Викладіть його на лист, вирівняйте. Випікайте 10 - 12 хвилин.
Картопля з горошком
Картоплю очистіть і 15 хвилин поваріть в киплячій підсоленій воді. Воду злийте. Викладіть горошок і вершкове масло в сковороду, киньте щіпку цукру, додайте півсклянки води.
Суп з петрушки
300 г. зелені петрушки, 2 жовтки, 2 стол. ложки манної крупи, 2 стол. ложки пшеничного борошна вищого гатунку, 2 стол. ложки вершкового масла, сіль і мелений чорний перець за смаком, свіжа зелень.
Рибна запіканка
600 г. замороженого філе тріски, дрібно мелений білий перець, 2 ст. ложки томатної пасти, 1 яйце, 1/2 склянки сметани, 2 помідори, 4 картоплини, 3 ст. ложки рослинної олії, листики василька, сіль.
Зимовий десерт
1 апельсин,1 банан, 4 сушених інжири, по 100 г. кураги і чорносливу, по 50 г. арахісу, волоських горіхів і фісташок, 2 кружечки ананаса, 1/2 склянки апельсинового соку.
Шніцель із савойської капусти
Савойська капуста - 6-8 листів, яйце - 1 шт., вершкове масло - 3 ст. л., сметана - 4-5 ст. л., борошно - 2-3 ст. л., мелені сухарі - 2 ст. л., соус сметанний - 3-4 ст. л., сіль за смаком.
Яблука в тісті
6 яблук, 1 пачка вершкового масла, 1яйце, 2,5 склянки борошна, 1/2 склянки цукатів (сухофруктів), гвоздика (6 штук), ч. ложка солі, цукор, кориця, жирні вершки.
Крокети картопляні з м'ясом
Картопля 400 г, яйце 1/2 шт., свинина 90 г, цибуля ріпчаста 40 г, смалець 20 г, борошно пшеничне 10 г, сухарі 20 г, сметана 25 г, сіль.
Налисники з яблуками
1 склянка борошна, 2 склянки молока, 1 яйце, 1 ст. ложка рослинної олії, 1 кг кислих яблук, наприклад, антонівки, цукор за смаком, по 50 г. родзинок і волоських горіхів, апельсинова цедра, шоколадна глазур, щіпка солі.
Гемерські кульки
1200 г. картоплі, 80 г. копченого сала, 1 яйце, 1 жовток, 60 г. грубо змеленого борошна, сіль, перець, майоран, часник, 100 г. пшеничного борошна, 60 г. цибулі, 50 г. свинячого жиру.
Овочі по-провансальськи
На 4 порції: по 1 зеленому, жовтому і червоному cmpучку паприки, 3 цукіні, 500 г помідорів, 2 зубчики часнику, 300 г дрібної ріпчастої цибулі, 2 стол. ложки маслинової олії, 1 гілочка тим'яну, сіль, мелений чорний перець, трошки розмарину і тим'яну для прикраси.
Морквяний суп
4 морквини, шматочок селери, 1 корінь петрушки, 1 бульйонний кубик, 1/2 склянки манної каші, 1 апельсин, 1 ст. ложка вершкового масла, сіль.
Шаришські вареники
500 г. борошна грубо змеленого, 2 яйця, 150 г. води, сіль, 100 г. цукру-пудри, 400 г. сиру, 1 жовток, кориця, 120 г. олії.