Баранина по-грузинськи
На 6 персон: 1 кг баранини, 1 кг білоголовкової капусти, 4 голівки ріпчастої цибулі, 0,8 кг помідорів, 3 часточки часнику, 1 гострий стручковий перець, мелений чорний перець і сіль за смаком, свіжа зелень.
Овочевий пиріг із ковбасою
для тіста: 150 г борошна, 1 яєчний жовток, 80 г вершкового масла, сіль,1 -2 ст. л. холодної води;
для начинки: 1 цибулина, 1 стебло цибулі-порею, 250 г ковбаси, З яйця , 250 г сметани , сіль, перець, зелена цибуля
Салат із креветок з помідорами
На 4 порції: 500 г очищених королівських чи тигрових креветок, сіль, чорний перець, 350 г зеленої квасолі, 4 невеликих помідори (порізати на часточки), 4 огірки (порізати на часточки), лимон, 2 ст. ложки маслинової олії, зелений цибулю, зелень орегана (нарізати), 1 ст. ложка солодкої гірчиці 1/2 ч. ложки цукру 100 г бринзи.
Зефір
5 скл. цукру і 1 скл. води закип'ятити. Окремо скип'ятити 1 скл. води з 1 пачкою желатину.
Все це змішати і збивати 20 хв., додати 1 ч. л. соди і збивати ще 10 хв., потім додати 1 ч. л. лимонної кислоти і збивати ще 10 хв.
Картопляні вареники з домашнім сиром
600 г картоплі, 20 г борошна, 1 яйце, 100 г копченого сала, сіль. Для фаршу: 250 г домашнього сиру, 150 г вареної картоплі, кріп, 1 яйце, сметана.
Кукурудзяні галушки з грибами, запечені під соусом
200 г кукурудзяного борошна, 5—8 сушених білих грибів, 8 яєць, 5 ст. ложок вершкового масла, 50 г твердого сиру, сіль на смак; для соусу: 3/5 склянки бульйону, по 1 чайній ложці пшеничного борошна та вершкового масла, 1 цибулина, 3—4 сушені гриби
Бутерброди з м'яким сиром
На 6 порцій: 700 г помідорів, 4 ст. ложки рослинної олії, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка сухої зелені тим\'яну, 12 шматочків хліба, посмаженого в тостері 2-3 зубчики часнику, 300 г м\'якого сиру (типу адигейського), 1/2 склянки чорних оливок, 1 ст. ложка винного оцту сіль, перець.
Котлети з цибулі
З наведених складників замісити тісто, попередньо дрібно нарізати цибулю. Смажити, як оладки, на олії. Смажені "котлети" скласти у алюмінієву каструлю або в казанок, залити підливою, обов\'язково додати 1 -2 лаврових листки і поставити тушкувати, поки не википить вода.
Різотто з сиром
300 г. рису, 1/2 л м'ясного бульйону, 1 невелика цибулина, 1 гвоздика, 50 г. олії, 200 г. копченого сиру, сіль, зелень петрушки 1 столова ложка зеленого горошку.
Плов з цвітною капустою
250 г цвітної капусти, 1,5 стакана рису, 2 ст. ложки маргарину (або рослинного масла), 1 цибулина, 6 зубчиків часнику,
6 шт. гвоздики, 1 стакан кислого молока, 2 ч. ложки солі, 1/2 ч. ложки червоного меленого перцю.
Картопляний завиванець з грибною начинкою
1 кг картоплі, 1 яйце, 3 чайні ложки картопляного крохмалю, по 1 ст. ложці мелених сухарів та жиру, 3/4 склянки грибного соусу, сіль. Для начинки: 40 г сушених грибів, 1.5 цибулини, 1 ст. ложка жиру, 1/2 склянки мелених сухарів, сіль, перець.
Гуска, фарширована картоплею
Тушку гуски заливають гарячою водою і варять до напівготовності. Вийнявши з бульйону, її охолоджують і натирають зовні і всередині сіллю та чорним меленим перцем, після чого фарширують розрізаними навпіл сирими картоплинами.
Морквяно-яблучні котлети запечені
По 400 г моркви та яблук, 1/2 склянки молока, по 2 1/2 ст. ложки манних крупів і цукру-піску, 2 яйця, 2 ст. ложки мелених сухарів, 1 склянка сметани, 1/2 склянки олії, 1 яйце, 2 ст. ложки сметани, сіль на смак
Язик по-французьки
Картоплю порізати тоненькими кружальцями і бланширувати у підсоленій воді 2-3 хвилини.
Гриби обсмажити із цибулею. Язик порізати кружальцями, викласти на дно форми для запікання.
Лосось з манго
Манго обчистити, нарізати кубиками, залити лимонним соком і посолити. На тарілку викласти спершу шматочки риби, потім манго, поперчити. Прикрасити шматочками імбирю, зеленню, поставити в холодильник на 1 год.
Соус-коктейль
150 г майонезу (3/4 упаковки), 2 ст. л. вершків, 10 мл коньяку, 3 ст. л. кетчупа, 1 ч.л. рубаного зеленого перцю, сіль.
Всі інгредієнти добре перемішати, посолити і перекласти в салатницю.
Мигдальний пиріг з вишнями
275 г вишень без кісточок, 65 г борошна, 225 г вершкового масла (розм'якшеного), 225 г цукру, 175 г меленого мигдалю, цукрова пудра, щіпка солі.
Кекс імбирно-апельсиновий
3 яйця, 1 склянка цукру, 1 баночка йогурту (150 г), 0,5 склянки оливкової олії, 1 ч. л. імбиру, цедра апельсина, 1 пакетик ванільного цукру, 0,5 ч. л. розпушувача, 1,5 склянки борошна, жменя родзинок, жменя сушеної журавлини, жменя волоських горіхів
Торт виноградний з йогурту
На 10 персон: для тіста: 200 г борошна, 2 ст. ложки какао, 80 г цукрового піску, 1 яйце, 80 г вершкового масла. Для крему і прикраси: 400 г винограду, желатин, 2 яйця, 100 г цукрового піску 1 пакетик ванілі, 4 склянки натурального йогурту, 400 г вершків, фісташки.
Омлет оригінальний
Болгарські перці спекти, очистити від шкірочки і насіння, дрібно нарізати. Підсмажити в олії дрібно нарізані цибулини. Коли цибуля стане м'якою, додати перець і смажити разом 10 хв.