Гостра юшка з картоплею
Цибулю підрум'янити з олією, додати шматочок сала, борошно. Зарання відварену картоплю перемішати з цибулею і салом. Додати червоний перець.
Овочева закуска із сирною стружкою
На 4 порції: 4 скибочки хліба для тостів, сіль, 1 зубчик часнику, 30 мл маслинової олії, сушений орегано, 1 качан салату, мелений чорний перець, 4 помідори, 200 г сметани, 3 стол. л. сухого білого вина, 1 чайн. л. гірчиці, 1 щіпка цукру, 100 г сиру ементальського.
Смажений короп
Коропа порізати на шматки, посолити й поперчити, помірно обсипати паприкою, а всередину кожного шматка покласти кілька кружалець порізаної цибулі. Залишити на ніч або на кілька годин у холодильнику.
Салат з риби з помідорами
1 помідор, 1 свіжий огірок, 3 варені картоплини, 75 г. зеленого салату, 100 г. відвареної риби, 1 солоний огірок, 1 склянка знежиреного йогурту, маслини.
Вишня в карамелі
Переберіть вишні, залишивши на них черешки. Розтопіть півсклянки цукру на повільному вогні в каструлі з не підгоряючим дном чи у глибокій сковороді, поки цукор не набуде консистенцію карамелі.
Рулетики з кабачків
На 6 персон. 1 кабачок невеликого розміру, 150 г будь-якого сиру твердих сортів, 3-4 часточки часнику, 2 ст. ложки знежиреного майонезу, 2 ст. ложки кетчупа, 2 ст. ложки сметани, свіжа зелень: кріп і петрушка, перець і сіль за смаком.
Окунь на шампурах
На 6 персон. 1 кг філе морського окуня (можна замінити будь-якою іншою рибою), 5 ст. ложок горілки, 5 ст. ложок пікантного соєвого соусу, 5-6 часточок часнику, сіль і мелений чорний перець за смаком, свіжа зелень, 2 ст. ложки рослинної олії, трошки борошна.
Суп харчо з горіхами
500 м жирної яловичини, 1,5 склянки волоських горіхів, 1 столова ложка кукурудзяного борошна, стручковий перець, часник, гострий соус або винний оцет, зелень кіндзи, сіль
Печінка, шпигована часником
500 г печінки, 2 ст. ложки смальцю, 2 зубки часнику, 1 ст. ложка пшеничного борошна, 4 цибулини, 4 помідори, сіль, чорний мелений перець на смак, зелень
Сніданок по-грецьки
На 4 порції:. 700 г молодої картоплі, 6 стол. ложок маслинової олії, сіль, мелений чорний перець, 2 цукіні, 1 пучок весняної цибулі, 1 пучок і тим'яну, 50 г маслин без кісточок, 100 г овечого сиру.
Бургери в тайському стилі
400 г. фаршу з свинини; 1 маленька паличка лимонного сорго; 1 маленький червоний чилі, очищений від насіння; 2 зубчики часнику; 2 пера зеленої цибулі; 200 г. грибів (печериць); 1 ст. л. тайського рибного соусу; 3 ст. л. свіжого коріандру; соняшникова олія для обсмажування; 2 ст. л. майонезу; 1 ст. л. соку лайма; сіль і перець.
Рулетики з хріном
500 г шинки, 150 г хріну, 4/5 склянки сметани або майонезу, цукор-пісок, 3%-ний оцет, сіль на смак, 200—300 г зеленого салату
Шоколадні млинці з морозивом і полуницею
100 г борошна, 45 г порошку какао, 1 ст. ложка цукрового піску, 1 сире яйце, 200 мл молока, 200 г шоколадного морозива, 300 г свіжої чи замороженої полуниці.
Кабачки тушковані з котлетним фаршем
Кабачки - 3-4 шт. (невеликих), вершкове масло - 200 г, котлетний фарш - 600 г, сметана -1 склянка, борошно пшеничне чи товчені сухарі - 2 ст. л., перець і сіль за смаком.
Тости з сиром і овочами
8 скибочок білого хліба, 120 г твердого сиру, 2 яйця, 2 ст. л. молока, 3 ст. л. оливкової олії, 3 ст. л. масла, чорний мелений перець, сіль до смаку.
Салат "Цвітне диво"
Невеликий качан цвітної капусти, 1 малосольний чи солоний огірок, 1 цибулина, 1 склянка натурального знежиреного йогурту, 1 червоний перець, 1 помідор, сік одного лимона, чорний мелений перець, сіль, свіжа зелень, редис.
Салат з кабачків та соєвого насіння
1 молодий кабачок невеликого розміру, 1 варений буряк, 100 г нестиглого насіння сої, 1-2 ст. л. тертого хрону, 1 цибулина, 1/2 скл. майонезу або майонезної салатної заправки, сіль.
Полунична запіканка
500 г полуниці 2 яйця 1 щіпка солі 2 ст. ложки цукру 3 ст. ложки лікеру амарето 2 ст. ложки мигдальних листочків, 1 ст. ложка цукрової пудри.
Шашлик (з баранини в йогуртовому маринаді)
Маринад: 50 г йогурту (нежирного і без фруктів); 1 столова ложка томатної пасти; 1 столова ложка соняшникової олії; 1 чайна ложка солі і стільки ж червоного меленого перцю. Основа: 800 г філе баранини (задня частина).
Розсольник з індички
Випатравши і добре вимивши індичку, рубають з кістками на невеликі шматочки, а також і її нутрощі: печінку, пупок (шлунок) і серце, кладуть в каструлю, наливають розсолом з-під огірків, додають коріння і варять, знімаючи піну.