Лосось з манго
Манго обчистити, нарізати кубиками, залити лимонним соком і посолити. На тарілку викласти спершу шматочки риби, потім манго, поперчити. Прикрасити шматочками імбирю, зеленню, поставити в холодильник на 1 год.
Датська пряна бабка
Сушені фрукти посікти, вкласти в миску і збризкати ромом, відставити приблизно на півгодини, щоб вони розм'якли. У цей час приготувати дріжджове тісто з борошна, дріжджів, молока, цукру, лимонної цедри, пряних приправ, солі, масла і яєць.
Борщ київський з грибами
На 50 г сушених грибів - 300 г картоплі, 1 головку свіжої капусти, 1 буряк, по 1 кореню петрушки й моркви, 1 цибулину, 2 склянки бурякового квасу, 1,5 л води, 1/2 склянки томату-пюре, 1/2 склянки квасолі,1 чайну ложку пшеничного борошна, 3 ст. ложки вершкового масла, 2 яйця (жовтки), сіль, перець, лавровий лист, зелень - за смаком.
Яблучний салат
4-5 великих яблук, бажано зелених, типу семеренко, 2-3 ст. ложки очищених і здрібнених волоських горіхів, 1-2 склянки натурального знежиреного йогурту, свіжа зелень за смаком.
Соус-коктейль
Всі інгредієнти добре перемішати, посолити і перекласти в салатницю. Прикрасити солодким перцем і зеленню. Подавати до свіжих овочів (помідорів, пекінської капусти).
Дрезденський монстр
Родзинки звечора замочити в ромі (1 склянка). На ранок з теплого молока, борошна (800 г), дріжджів і цукру замісити тісто і залишити його на 30 хв. у теплому місці (аби підійшло). Додати решту цукру, м'яке масло, решту борошна, замісити і знову залишити, аби підійшло.
Грецька мусака
Наріжте цибулю. Злегка обсмажте в сковороді на рослинній олії. Покладіть м'ясо. Смажте протягом 20 хвилин, постійно помішуючи. Додайте помідори, корицю, ореган, посоліть і поперчіть. Доведіть до кипіння, тушкуйте ще 20 хвилин.
Мецце з томатами
Дати охолонути, приправити сіллю, перцем і перекласти в салатники. Булочку нарізати смужками, обсмажити під грилем чи на сковороді без жиру, викласти до овочів з часточками лимона.
Котлети по-кременчуцькому
Рибу розбирають на філе без шкірки та кісток, нарізають тонкими кусочками й злегка відбивають. На кожний кусочок кладуть підготовлену начинку, згортають, надаючи йому форми котлети, панірують у борошні, змочують у яйці, панірують у сухарях і смажать з великою кількістю жиру до готовності. Начинка: шинковану смажену цибулю, зварені круто дрібно нарізані яйця, сіль, перець старанно перемішують.
Бургер Елвіса з салатом
Дрібно порізати цибулю й естрагон, додати червоний чилі, розмелений у ступці, змішати усе з яйцем, крихтами, гірчицею, пармезаном, мускатним горіхом і фаршем.
Запіканка із шинкою
У сковороді з антипригарним покриттям у невеликій кількості рослинної олії обсмажте картоплю до золотавого кольору. Додайте нарізаний шпинат. Смажте ще 2 хвилини.
Копчена форель у соусі з йогурту
Салатний соус приправити для пікантності зіллю, перцем і цукром. Салат розкласти по тарілках і красиво розмістити зверху шматочки філе форелі й ікру. Полити заправленням і прикрасити кропом.
Різотто
Три склянки бульйону доведіть до кипіння, вилийте в сковороду з рисом, тушкуйте, поки рідина не всотається. Поставте в холодильник на ніч. Доведіть до кипіння, що залишилися 3 склянки бульйону.
Пікантні пончики
Вимішати з сиром. Дріжджове тісто розкатати на обробній дошці, злегка присипаною борошном, до товщини близько 1/2 см. Круглою формою діаметром близько 10 см вирізати 24 коржа.
Млинцевий пиріг
Тісто повинне бути як густа сметана. Якщо занадто гyсте – обережно додайте ще молока і знову вимішуйте. Якщо рідке – додайте муки. Обжарюйте з обох боків.
Запечені томати в соусі
«Песто» змішати з маслиновою олією. Глибокий лист змазати олією з «Песто» і викласти томати зрізом униз. Посипати сіллю, перцем і 1 щіпкою цукру.
Креольська джамбалайя
Посолити, поперчити і додати мал. Тушкувати близько 15 хвилин, поки рис не буде майже готовий. Додати здрібнену зелену цибулю і ще трошки тушкувати. Подавати через 10 хвилин.
Біфштекс по-чикагськи
Біфштекси в такому вигляді поміщають на блюдо і гарнірують рубленою цибулею і зеленню петрушки.
Салат із креветок
Снову відкиньте. Викладіть квасолю, помідори й огірки в салатницю. Приготуйте соус у невеликій мисці з'єднайте 3 ч. ложки соку лимона, цедру, маслинову олію, зелену цибулю, ореган, гірчицю, цукор, перець, 3/4 ч. ложки солі, усе добре перемішайте.
Бісквіт "Серце"
Додайте збиті білки в бісквітне тісто. Перемішайте. Помістіть тісто у форму, випікайте 1,5 години в нежаркій духовці. (Якщо ви спробуєте прискорити процес, бісквіт не пропечеться.) Остудіть протягом 10 хвилин, перш ніж викласти на ґрати. Виріжте з кальки паперове "серце".