І варена, і печена, і смажена
Картопля запечена
Ретельно миємо 10 картоплин середнього розміру, розрізаємо навпіл. Змащуємо деко жиром, кладемо картоплю розрізаною частиною догори, зверху – шматочки сала, порізану кільцями цибулю, солимо і перчимо за смаком.
Ананасові млинці з морозивом
1 ананас, 120 г борошна, пучок солі, 80 г цукру, 2 яєчні жовтки, 1/8 л молока, 2 яєчні білки, жир для випікання, кориця, консервована вишня, 4 кружечки ванільного морозива.
Найкращі рецепти паски
Великдень - одне з основних релігійних свят. Воно займає особливе місце у серцях усіх віруючих. Тому готуються до цього свята теж особливо. Важливе місце посідає обрядова їжа, в яку обов\\\'язково входить паска. Тому ми пропонуємо вам декілька рецептів паски.
Пісні рогалики
Взяти склянку цукру, склянку олії, додати 2 яйця, збиті зі склянкою цукру, 100 г дріжджів, 2 склянки свіжого молока. Відразу ж замісити тісто, зробити рогалики, а на середину викласти повидло чи варення. Пекти при помірній температурі до готовності.
Рулетики закусочні
600 г яловичого язика, 4 мариновані огірки, 200 г плавленого мякого сиру, лавровий лист, перець запашний, сіль.
Картопляні налисники
5 картоплин, 4 столові ложки борошна, 1 склянка молока, 2 яйця, 0,5 склянки вершків, 0,5 склянки цукру, 2 чайні ложки олії, сіль і мелений чорний перець.
Літнє овочеве рагу
400 г кабачків, 200 г стручкової квасолі, 200 г зеленого горошку, 400 г моркви, 150 г петрушки, 450 г баклажанів, 400 г помідорів, 200 г солодкого болгарського перцю, 150 г ріпчастої цибулі, 150 г сала або олії, 1 ст. ложка цукру, 15 г часнику, кориця, гвоздика, лавровий листок, сіль до смаку.
Риба, тушкована з овочами
1,5 кг риби, 2 ріпчасті цибулини, 2 моркви, по 1 шт. коріння селери і петрушки, 1 солодкий перець, 1 ст. ложка борошна, 2 помідора, олія для смаження, сіль, спеції за смаком.
Шашлик, маринований у кефірі
600г м\'якоті баранини або свинини (окіст), 1 ріпчаста цибуля, 0,5 кефіру, 1 ст. ложка олії, перець чорний мелений, сіль.
Капусняк з грибами
На 800 г квашеної капусти — 400 г картоплі, по 1 кореню моркви, пастернаку і селери, 1 цибулину, 60 г сушених грибів, 2 ст. ложки олії, 1 чайну ложку цукру, 1 лавровий листок, 2 горошини гіркого перцю, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки чи кропу.
Теляча грудинка фарширована
750 г телячої грудинки, 2 яйця, 2 кусочки білого хліба, 3 ст. ложки тертого мигдалю, 2 ст. ложки вершкового масла, дрібно посічена зелень петрушки, чорний мелений перець, сіль, мускатний горіх, сік лимона на смак, жир, 1 ст. ложка пшеничного борошна, 1 лимон, салат, 1/6 склянки молока
Рибна запіканка
600 г. замороженого філе тріски, дрібно мелений білий перець, 2 ст. ложки томатної пасти, 1 яйце, 1/2 склянки сметани, 2 помідори, 4 картоплини, 3 ст. ложки рослинної олії, листики василька, сіль.
Крокети з макаронів із грибами
Макарони відварити в 1 л підсоленої води, відкинути на друшляк, дати воді стекти. Перекласти макарони в каструлю, влити бульйон, додати 50 г сиру і перемішати. Додати ще 50 г сиру, змішаного з вершками і яйцем, дрібно порізані гриби, перемішати і покласти зверху вантаж.
Помідори смажені по-румунському
8 помідорів, 6 ст. ложок пшеничного борошна, 2 зубки часнику, 3 ст. ложки молока, 2 яйця, 3—4 ст. ложки олії, сіль, чорний мелений перець на смак, зелень петрушки
Пиріг з виноградом
Для приготування дріжджового тіста - просіяти борошно в каструлю, зробити по центру заглиблення. Дріжджі розчинити в теплому молоці і вилити в ямку, додавши цукор. Змішати з невеликою кількістю борошна з країв. Опару накрити кухонним рушником і поставити на 15 хв у тепло піднятися.
Картопляна запіканка з куркою
Відваріть до готовності картоплю, посоліть, потім злийте воду додайте 3/4 склянки гарячого кип'яченого молока, 50 г вершкового масла і приготуйте пюре. Викладіть його в глибоку форму для запікання попередньо добре змазану маслом чи посипану панірувальними сухарями, зверху укладіть шар дрібно нарізаного курячого м'яса (бажано грудки) змішаного зі склянкою консервованої квасолі, кукурудзи чи зеленого горошку.
Цукіні по-венеціанськи
На 3 порції: 3 ст. ложки ізюму, 3 ст. ложки винного оцту (чи лимонного соку), 1 ст. ложка листів м'яти, 1 ч. ложка цукрового піску, сіль, перець 1 зубчик часнику (розрізати навпіл), 2 склянки рослинної олії для обсмажування, 8 маленьких кабачків цукіні (нарізати кружечками) 1 ст. ложка смажених горішків.
Грибний суп-пюре
У сковорідку із грибами викласти варену картоплю і добре розім'яти до стану пюре. Викласти все в картопляний «бульйон» і поставити на вогонь. Коли закипить, потерти на тертці плавлені сирки. Посолити, посипати кропом.
Салат з риби з помідорами
1 помідор, 1 свіжий огірок, 3 варені картоплини, 75 г. зеленого салату, 100 г. відвареної риби, 1 солоний огірок, 1 склянка знежиреного йогурту, маслини.
Битки з печінки
Печінку нарізати шматочками, обсмажити у вершковому маслі, змішати з пасерованою ріпчастою цибулею і вареним рисом, посолити, поперчити, пропустити через м'ясорубку. З цієї маси сформувати биточки, обкачати їх у борошні і обсмажити з обох боків.