Рибна запіканка
Склад: 600 г. замороженого філе тріски, дрібно мелений білий перець, 2 ст. ложки томатної пасти, 1 яйце, 1/2 склянки сметани, 2 помідори, 4 картоплини, 3 ст. ложки рослинної олії, листики василька, сіль.
Приготування: Філе тріски попередньо розморозьте, посоліть, поперчіть й обсмажте в соняшниковій або маслиновій олії по обидва боки. Бульби картоплі вимийте, очистіть, злегка відваріть і наріжте не дуже товстими кружечками. Плоску форму для випікання змажте рослинною олією і викладіть в неї рибу, картоплю і нарізані помідори. Томатну пасту змішайте зі сметаною, додайте яйце, приправте за смаком, ретельно перемішайте і полийте цим соусом рибу, картоплю і помідори. Випікайте в добре розігрітій духовці 30-40 хв. Потім посипайте рибну запіканку здрібненими листками василька і подавайте з зеленим салатом.
Час приготування: 1 год. 10 хв.