Картопляна запіканка з куркою
Склад: 6 картоплин, 3/4 склянки молока, 50 г вершкового масла, 200 г курячого м'яса, 1 склянка кукурудзи, 2 яйця, сир.
Приготування: Відваріть до готовності картоплю, посоліть, потім злийте воду додайте 3/4 склянки гарячого кип'яченого молока, 50 г вершкового масла і приготуйте пюре. Викладіть його в глибоку форму для запікання попередньо добре змазану маслом чи посипану панірувальними сухарями, зверху укладіть шар дрібно нарізаного курячого м'яса (бажано грудки) змішаного зі склянкою консервованої квасолі, кукурудзи чи зеленого горошку. Змажте збитими в піну білками двох яєць посипайте усе будь-яким сиром натертим на великій тертці і запікайте в гарячій духовці до утворення рум'яної скоринки. Подавайте на стіл картопляну запіканку гарячою, попередньо прикрасивши її помідорами чи будь-якою свіжою зеленню за смаком петрушкою, кропом.